Boxing Bootcamp

Boksen? Dat is toch zo’n agressieve en gevaarlijke vechtsport voor mannen!?

Dit is vaak een van de eerste reacties die te binnen schiet bij veel mensen. Maar dit is een vertekend beeld van een sport die een veel groter respect verdiend. Boksen wordt ook wel “The noble art of self defence” genoemd. En dat is met een goede reden. Want boksen is veel meer dan zomaar een vechtsport. Een uiterst goede conditie, juiste voetenwerk en goede verdediging zijn slechts enkele aspecten die je moet kunnen beheersen bij het boksen. Daarnaast biedt boksen niet alleen lichamelijk veel voordelen, maar ook geestelijk ga je er stappen op vooruit!

Mijn naam is Christéan en ben trainer bij Bootcamp Leek.
Naast de Running-Bootcamp, geef ik iedere woensdagavond les in boksen bij onze Boxing-Bootcamp. Het boksen is mij (bijna) met de paplepel ingegoten. Als jonger broertje van Nederlands Kampioen boksen en dubbel Noord-Nederlands Kampioen, heb ik al snel een groot respect voor deze sport ontwikkeld. Door mijn ervaringen in de bokssport, de boks-trainingen, wedstrijden en lessen in zelfverdediging en zelfvertrouwen, ben ik sinds juni 2020 begonnen met de Boxing-Bootcamp bij Bootcamp Leek.

We wilden een training aanbieden die voor iedereen toegankelijk is, uitdagend en waar je de echte techniek en vaardigheden van het boksen leert. Door dit te combineren met de elementen van de Bootcamp, hebben we met de Boxing-Bootcamp een uniek concept ontwikkeld waar je veel meer leert dan enkel een aantal stoten.

Een paar redenen om te komen boksen bij onze Boxing-Bootcamp zijn:

Je verbrandt veel calorieën!
Boksen is behoorlijk intensief en doe je met power! Je kan het daarom vergelijken met een stevige HIIT training. Als je al je power geeft tijdens de hoge interval van actie en rust, kan je per boksles wel tot 600 calorieën verbranden!

Maak een einde aan je stress!
Een drukke dag gehad? Je hoofd nog vol? Boksen is een fysiek en mentaal schaakspel waarmee je alle zinnen even verzet en nergens anders meer aan denkt. Door te boksen reset je je verstand dus letterlijk even naar “0”. Daarnaast zorgt de “rush” van de actie ervoor dat de stoffen endorfine en serotonine vrijkomen. Als je serotonine en de endorfine niveaus hoog zijn, ben je helder, kalm en levenslustig!

Het zorgt voor een strak figuur!
Boksen doe je met power! En power is kracht + snelheid. Daarmee is boksen een ultieme combinatie van cardio- en krachttraining. Hierdoor gebruik je alle verschillende spiervezels van je hele lichaam maximaal. Springen, stoten, duiken, blocken.. noem maar op! Een Full-Body workout dus!

Het is goed voor het zelfvertrouwen!
Omdat je op spelenderwijs ontdekt waar je grenzen liggen en waar je lichaam eigenlijk toe in staat is, heb je uiteindelijk meer controle over je eigen lichaam. Hierdoor zul je, wanneer er zich een vervelende situatie voordoet, beter kunt reageren. Je verhoogd dus jouw eigen effectiviteit!

Het geeft je meer energie!
Ook wel eens last van dat futloze gevoel na een lange dag werken? Ga Boksen! Doordat je helemaal tot het uiterste wordt gedreven in een bokstraining daag je je lichaam ook maximaal uit. Hierdoor komt je bloedsomloop maximaal op gang en heb je weer volle focus.

Goed voor je sociale vaardigheden!
Boksen bestaat uit veel oefeningen die je gezamenlijk moet uitvoeren. Je wordt dus als het ware gedwongen om samen met anderen te werken aan nieuwe technieken en vaardigheden. Ben je wat verlegen van jezelf, dan gaat boksen ervoor zorgen dat je in het dagelijks leven wat minder remmingen ervaart.

Boksen is Fun!
Dit is misschien wel de belangrijkste reden! Boksen is vooral heel erg leuk!

Dus waar wacht je nog op?! Kom lekker bij ons boksen! Iedere woensdagavond vanaf 19:15 uur! Eerst even een kijkje nemen? Geen probleem, meld je nu gratis aan voor een proefles!
Tot woensdag!!

Antwoorden
1
Hoi! 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?